10 znakova da ste ovisni o knjigama

 



Jeste li ovisni o knjigama i čitanju? Ako čitate ovo, vjerojatno jeste. Ako se pronalazite u više sljedećih točaka, to je skoro pa sigurno. 

1. Svaki put kad pogledate policu s knjigama razmišljate kako je posložiti da vam stane još knjiga. Zaključite da vam treba veći stan. 

2. Više vremena provodite s knjižničarem/kom nego s nekim prijateljima. Knjižničar/ka uvijek ima neku preporuku za vas. 

3. Najmanje jednom tjedno kažete da će vas muž/žena/cura/dečko ostaviti ako kupite još jednu knjigu. I opet je kupite. I opet vas ne ostave. 

4. U svakom trenutku morate imati knjigu za čitanje. Ako pročitate knjigu, a ne čeka vas druga, pomalo vas hvata panika

5. Svaki slobodni trenutak provodite na oglasnicima tražeći knjige koje vam fale. Svako toliko proklinjete sudbinu jer vam je knjiga koju želite pobjegla pred nosom.
 

6. Najmanje jednom ste rekli ili pomislili: „Možda puno trošim na knjige, ali barem se ne drogiram“. Istina, što drugo reći.

7. Kad uđete u knjižaru s namjerom da samo razgledate, napustite je s najmanje jednom knjigom, a najčešće i više njih. Isto je i s knjižnicom

8. Kad vam dođe plaća, prva postaja nakon mobilnog bankarstva su oglasnici s knjigama.  Google vas je prokužio pa vam prikazuje isključivo plaćene oglase Školske knjige, Profila i Mozaika.

9. Na nekoj hrpi imate najmanje 20-ak nepročitanih knjiga i uvjeravate se da ćete ih pročitati prije nego kupite još jednu novu. Mo'š mislit. 

10. Napamet znate cijene slanja Tiskovih paketa. Prodavači(ce) vas zovu susjed(a), a najmanje jednom su vas upitali: „A idu knjige, a?“ 



Slični članci:
10 inspirativnih izreka o čitanju