Mitopeja rasprodala još jedno luksuzno izdanje, ali i izdala novu knjigu


Hrvatski (a svjetski!) nakladnik Mitopeja rasprodao je u srijedu još jedno svoje luksuzno izdanje - Bengtssonov Crveni Orm. Kako sam sasvim slučajno prošli tjedan kupio svoj primjerak, izgleda da sam ga dograbio u posljednji trenutak.

Zašto je to uopće važno? Jer Mitopeja svoja prekrasna luksuzna izdanja izdaje isključivo u 500 primjeraka, po vrlo povoljnoj cijeni. Jednom kad propustite priliku za nabaviti knjigu, iduća će vjerojatno biti samo u obliku second hand knjige po višestruko većoj cijeni.

Govori nam to iskustvo - naime, nakon što su rasprodali Gaimanovu Nordijsku mitologiju, Medvjeda i slavuja Katherine Arden i Pokopanog diva japanskog autora Kazua Ishigura, pojavili su se interesenti koji su za primjerak knjige bili spremni izdvojiti i "Starčevića". Izvorna cijena knjige je 150 kn bez, odnosno 225 kn s kutijom. Slično bi se uskoro moglo dogoditi i s Crvenim Ormom.

Iako u Mitopeji naglašavaju da je najbitnije ono što u knjizi piše, a ne same korice, i upućivala čitače na redovno izdanje, malo tko može odoljeti tako atraktivnom dizajnu po još atraktivnijoj cijeni.

Jednu rasprodali, drugu izdali

Mitopeja je inače upravo izdala još jednu knjigu u luksuznom izdanju, "January i deset tisuća vrata". Korice knjige izrađuju se od drveta iz starih sisačkih kuća (!) pa postupak traje i ne mogu svi dobiti knjigu već prvi dan. U međuvremenu, Mitopeja je srušila svoj dnevni rekord poslovanja, rasprodavši dvoznamenkast postotak knjige već u prvom danu kako se pojavio u prodaji.

Što reći osim - svaka čast. Izdavačka kuća sa tako sjajnom pričom i pristupom ni ne zaslužuje manje. I svakog od vas pozivam - uputite se već danas na Mitopejinu stranicu, pronađite knjigu za sebe i naručite je te podržite ovog sjajnog izdavača. 

Primjedbe