Billy Summers - recenzija

 


10/10

Ne volim pisati recenzije knjiga. Ali jednostavno ne mogu izdržati, a da ne preporučim jedan od meni, od danas, najboljih romana Stephena Kinga koje je ikad napisao. A pročitao sam ih sve osim najnovijih (Fairy Tale i Holly).

Billy Summers je rent-a-ubojica. Oružje izbora mu je snajper jer je bivši marinac s iskustvom ratovanja u Iraku. Kad odluči obaviti posljednji posao prije umirovljenja, stvari krenu u jako krivom smjeru.

Za razliku od većine Kingovih djela, u ovoj nema nadnaravnih elemenata. Odnosno ima jedan sitan koji ćete iščitati u pojavi jednog od najboljih uskršnjih jajeta u njegovim knjigama ikad. 

Ova knjiga je krimić od 430 stranica koji je fantastično napisan, s likovima do kojih mi je na kraju stvarno bilo stalo. Kingova sposobnost da vas uvuče u svijet koji je osmislio ovdje dolazi do izražaja na najbolji mogući način. 

Likovi su kamen temeljac knjige i ako vam se oni svide, vjerujem da će vas knjiga oduševiti kao što je mene. Kad sam je odložio nisam mogao prestati razmišljati o njoj i toplo je preporučujem, ne samo Kingovim fanovima.

P.S.Knjigu sam čitao na engleskom pa ne znam kakva je u hrvatskom prijevodu. Nadam se jednako dobra.