3 znaka da ste i vi ludi za čitanjem

Jeste li ludi za čitanjem? Pronađite se u idućim redovima i sami odgovorite na to pitanje.

1. Želite biti angažirani u knjizi, a ne samo čitati

Čitate knjigu i izgubite se u njoj. Podražaji vanjskog svijeta samo su smetnje. Bolja polovica viče na vas da operete suđe, vi nešto promrmljate u odgovor. Zamišljate se u istoj prostoriji u kojoj su i likovi, kao neutralnog promatrača ili izravnog sudionika u avanturi. Zamišljate se kako tješite lika u knjizi, kako kažnjavate zločinca, i navijate za dobre momke i cure. Mašta vam radi 100 na sat i najradije biste i sami bili u knjizi. 

2. Osjećate se dobro u ulozi „voajera“

Volite znati sve o čemu glavni likovi razmišljaju. Knjige su, zapravo, jedina mjesta gdje možete znati apsolutno sve o čemu netko razmišlja. Nikad nećete sa sigurnošću znati o čemu razmišlja vaš partner niti vaše dijete. Knjige su jedini medij s telepatskom mogućnošću prenošenja nečijih misli u vaše misli. Iako (uglavnom) nije riječ o stvarnim osobama, vaša mašta ih je takvima napravila. A doznati što netko u svakom trenutku misli, ultimativni je voajerizam.

3. Niste ni pročitali knjigu, već ste uzbuđeni zbog sljedeće

Čitate jednu knjigu i, koliko god vam bila dobra, u nekom trenutku čitanja u prsima se javlja osjećaj uzbuđenja jer ćete je uskoro dovršiti i moći krenuti na drugu. U novu avanturu, u novi svijet. Pliće dišete, zamišljate kako je uzimate s police i uranjate u nešto novo, nešto drugačije, a opet toliko uzbudljivo.