Zdenko Bašić reizdaje Mjesečeve sjene

Foto: Zdenko Bašić

Poznati hrvatski ilustrator i umjetnik Zdenko Bašić odlučio je iznova izdati svoju knjigu Mjesečeve sjene. Knjiga je u posljednjih dvije godine glasila za jednu od najtraženijih na second-hand tržištu knjiga.

Bašić se odlučio za kampanju na Kickstarteru, a u vrlo kratko vrijeme već je prikupio više od 2500 od željenih 9499 dolara. Kampanja traje do 23.11.2022., a knjiga će se reizdati ako se sakupi svih 9499 dolara. Procijenjena isporuka knjiga je u lipnju 2023., a najmanja donacija ako želite dobiti kopiju knjige je 45 dolara + 18 dolara poštarine. 

Ovaj put knjiga će izaći i na engleskom jeziku, a oba izdanja dopunjena su sa četiri nove priče u odnosu na ono rasprodano. Prijevod reizdanja na engleski potpisuje Filip Kranus.

Mjesečeve sjene su riznica priča u koju su sakupljena vjerovanja i narodne predaje sjeverozapadnog dijela Medvednice i samoborskog kraja, koja su ispričana kao osobno obiteljsko nasljeđe. Priče su prenošene s generacije na generaciju, a bilježio ih je autor još od ranoga djetinjstva.